Kevert mézes szilvalekvárral és csokival

Én úgy nőttem fel, azt láttam, hogy körülöttem mindenki megfőzi és megsüti a család asztalára az ételt. Éppen ezért furcsa nekem, ha valaki nem főz a szerettei számára, vagy csak nagyon ritkán. Mert nem tudnak, nincs rá idő, vagy csak nem szeretnek fakanalat ragadni. Pedig vannak -szerintem- elronthatatlan ételek, s igen rövid idő alatt elkészíthetőek. Nos, ez a süti is olyan, ami gyorsan kész van, csak össze kell kevergetni a hozzávalókat, a többit majd megteszi a sütő, no meg némi utómunka vár még ránk. Egyszerű is, nem hinném, hogy nagy tudásra lenne szükség egy kis kavargatáshoz. Akár gép is megteszi helyettünk. A kevés ráfordított idő és minimális tapasztalat mellé némi elszántság kell, s egy finom, puha, karácsonyi ízvilágú süti lesz az eredmény. S annyira nem is néz ki rosszul. 😊

Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 10 dkg csoki + 3 evőkanál olaj a tetejére
  • 1 üveg szilvalekvár tölteléknek
Így készült:
A tojásokat a cukorral és mézzel alaposan elkevertem. Hozzáadtam az szódabikarbónát, fahéjat, lisztet, kakaót, olajat, és kevergetni kezdtem, közben apránként adagoltam a tejet, míg egy sima, egynemű masszát nem kaptam. 
Sütőpapírral borított tepsibe öntöttem-simítottam a tésztát. (Tepsi mérete 28×32 cm.)
180 fokos sütőben sütöttem, tűpróbáig. (Ez azt jelenti, hogy a sütibe beleszúrt hústűre már nem ragad a tészta.)
A sütit kihűlés után vízszintesen kettévágtam, az alsót vastagon megkentem szilvalekvárral, majd ráborítottam a felső lapot.
A csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztottam, bevontam vele a sütit.
A csoki dermedése után szeleteltem.

Tényleg finom, miért is ne lehetne elkészíteni karácsonyra...

5 megjegyzés:

  1. De jó, olyan uzsonnás-dobozba valónak gondolom, mentettem is. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Uzsonnás dobozban is jó helye lesz! Aki kóstolta, mindenkinek ízlett, bízom benne, Nálatok is sikere lesz! :-)

      Törlés
  2. Kedves Gerdi! Megsütöttem - némi változtatással - és valóban nagyon finom. A változtatás: feleannyi cukrot tettem bele (én még így is kicsit túl édesnek vélem) és tej helyett vizet tettem bele, mert a fiam tejfehérje allergiás - de ez semmi negatív hatással nincs az ízre.
    Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Örülök, hogy megsütötted, s köszönöm, hogy megírtad, hogy készült Nálad! A cukor valóban elég sok, főleg, hogy a lekvár, méz és csoki is édes. De most nem -csak- magunknak sütöttem. :-)
      További jó sütögetést kívánok!

      Törlés
  3. Köszi, nagyon kedves vagy! A cukor meg egyéni ízlés kérdése, mi a kevésbé édes édességeket szeretjük, és hát talán az egészségünknek is jobb így. Kellemes készülődést és ünnepre hangolódást kívánok neked!

    VálaszTörlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...