Időm egy részét azzal töltöttem, hogy Anyuka receptes füzetét kimásoltam, legalábbis amit eddig még nem írtam le magamnak. Igen régi füzet, még én is írtam bele gyerekkoromban, meg a nővérem írása is fellelhető benne; tele van lapocskákkal, innen-onnan kiollózott receptekkel, újságokból kitépett oldalakkal. Főztem és sütöttem is, de a számítógéphez nem engedtek hozzáférni a fiúk . Nem is hiányzott. Most bepótolom.
Hazatérvén minden visszazökkent a régi kerékvágásba. Hétfőn mosás, pakolgatás, tegnap meg sütés:-)
Ficskám nagyon akart sütni valamit, kiegyeztünk egy ribizlis muffinban. Én kenyeret dagasztottam, ő addig kevert-kavart. Nem igazán díjazta, hogy belekotnyeleskedjek, de egyszer-kétszer kivettem a kezéből a fakanalat, különböző technikák bemutatása végett. Végül is finom lett, édes-savanyú muffin, ahogy Gergő nevezte el.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 25 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy csipet szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaó
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg ribizli
A margarint megolvasztjuk, hagyjuk hűlni. A csokit darabokra vágjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Belekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót, margarint, csokidarabkákat. Simára kavarjuk, végül óvatosan hozzákeverjük a ribizliszemeket.
A tepsi mélyedéseit kibéleljük muffinpapírral, kb. 3/4-ig megtöltjük a masszával. Előmelegített sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük.
36 db. muffin lett belőle, azaz 3 tepsivel. Két muffinsütőm van, egyikben sül, addig megtöltöm a másikat. Papírt mindig használok, így nem kell mosogatni a tepsiket.
Szia! Üdv újra itt! Guszta lett ez a muffin, nálunk is nagy kedvenc.:D
VálaszTörlésKöszi, Petra!
VálaszTörlés