Elsőként a lángos:
Hozzávalók:
- 80 dkg fehér búzaliszt
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dl tej
- 1 pohár natúr joghurt
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 4 dkg élesztő
- 25 dkg reszelt sajt tölteni
- olaj a sütéshez
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, s belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A joghurtot picit meglangyosítjuk, a liszthez adjuk. Beleborítjuk az élesztős tejet is, s még kevés langyos víz (szükség szerinti mennyiségű, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk) hozzáadásával megdagasztjuk.
Kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
15-16 gombócra osztjuk. Kerekre nyújtjuk, felére reszelt sajtot halmozunk, másik felét ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk.
Én csak felét töltöttem meg, másik felét simán megsütöttem.
Kb. ujjnyi olajban kisütjük a lángosokat.
Fokhagymás tejfölt is készítettem hozzá, de a társaság fele a fokhagyma nélküli változatra voksolt. Pedig én nagyon szeretem a fokhagymásat, kentem is bőven a sajtosra is.
Most jöjjenek Gergő méhkasai:
Hozzávalók:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 12,5 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg cukor
- fél rumaroma
- 8-10 evőkanál tej
- 2 evőkanál sűrű baracklekvár
- 2 evőkanál kakaó
- kerek kekszek (nekünk csak szögletes volt)
Egy keveset féreteszünk, a többihez hozzágyúrjuk a kakaót.
A formákon lévő méhecskét a világos masszával töltjük ki, majd a formát telenyomkodjuk a sötét masszával. Kiborítjuk a formából, kekszre ültetjük.
Ilyen formát hónapokkal ezelőtt vásároltam Vácon, de még nem használtam. Fiacskám avatta fel, nagy élvezettel. Miközben készült, sőt egész este úgy terelgette a beszélgetés fonalát, hogy újra és újra meg kelljen dicsérjük:-)
Tényleg nagyon ügyes fiad van! Remélem az enyém is ilyen lesz! :D
VálaszTörlésA lángost pedig ki fogom így töltötten próbálni. :D
Meg is érdemli a dicséretet a fiad!:) Nagyon ügyes!Nagyon guszták lettek a sütik. A lángos is jó, csak nekünk sajnos nem fogyasztható ez a változat.
VálaszTörlésKöszöni szépen Gergő a bókokat! Láttátok volna, hogy dagadt a melle a büszkeségtől:-)
VálaszTörlésMrsSame, biztos vagyok benne, hogy a te fiad is nagyon ügyes, máris, a korához képest:-)
Patrícia, én már sütöttem lángost kenyértésztából is, azaz vízzel dagasztva, úgy is finom volt.