Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz és/vagy sütimaradék
- 1 púpos evőkanál kakaó
- 10 dkg cukor
- fél üvegcse rumaroma
- 1 dl tej (vagy szükség szerint több)
A töltelékhez:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2,5 dl tej
Elkészítés:
A krémhez való pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
A ledarált sütimaradékot elkeverjük a hozzávalókkal. (Nekem elég volt az 1 dl tej, mert egy része krémes süti volt, kevés keksszel pótoltam ki, de a keksz szárazabb, ahhoz több kell, hogy összeálljon. Baracklekvárt is szoktam tenni hozzá, hogy nyújtható, kezelhető legyen a massza.) Összegyúrjuk, két réteg fólia között két részletben hosszúkás téglalappá nyújtjuk.
A kihűlt (ha még langyos, nem baj) pudinghoz hozzáadjuk a margarint és kókuszt, simára keverjük. Megkenjük vele a kekszlapokat, szorosan feltekerjük. Hűtőben dermesztjük.
Arról már írtam, hogy ha nem fogy el a süti, főleg, mikor többfélét sütök, bepakolom a mélyhűtőbe, s hasonló célokra elhasználom. Jól jön, mikor gyorsan akarok édeset enni- mint tegnap is-, s be sem kell kapcsolni a sütőt.
A fagyasztós trükköt én is szoktam alkalmazni. Mondjuk én az "éppen csak megkóstoltam"-nál kicsit nagyobb adagban gondolkodnék, már a képeket nézve is.
VálaszTörlésMa én is tovább mentem a kóstolásnál. Az gyakran előfordul, hogy csak megkóstolom munkám eredményét, pedig alapvetően édesszájú vagyok.
VálaszTörlésMilyen fincsi, nalunk is mindig nyero a kokusztekercs!!!! Imadjuk!!!! Amnugy nagyon hideg van itt is ma reggel, 11-12 fok.
VálaszTörlésEzzel mi is így vagyunk, egy kis kekszes finomság mindig jöhet. Ami a hideget illeti, ti még rosszabbul jártatok...igaz, a hegyeitek is nagyobbak valamivel. Tavaly június végén voltunk arra, szinte végig esett. De akkor is csodálatos volt:-)))
VálaszTörlés