Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 5 evőkanál főzött feketekávé
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 3 evőkanál capuccinopor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 tábla ét tortabevonó
- 3 evőkanál olaj
Kikent tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet: megfőzzük a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral. Kevergetve kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a cukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot.
A krémet a két lap közé kenjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, bevonjuk vele a sütit.
A receptet a Süssünk-főzzünk sorozat 35. kötetében találtam, pontosabban megihletett. Mert kissé átalakítottam. Finom süti volt, akár krém nélkül is elkészíthető. Főleg kávéimádóknak...
A krémes változatra szavazok. Guszta, mint mindig. Nem csodálom, hogy megihletett a recept, nekem is tetszik. "Kipróbálandó" :)
VálaszTörlésMi tagadás, én is a krémes sütiket részesítem előnyben, de legalább habos vagy gyümölcsös legyen:-)
VálaszTörlésFinom ez télen is, meg nyáron is :D
VálaszTörlésSzia Gerdi! A blogkóstolóban a te blogodból kellett választanom. Már el is készítettem ezt a sütit és a csavart sósat. Nagyon finom lett a capuccinótól, az egész családomnak nagyon ízlett. Még keresgélek a túrós receptek között is, és biztosan azt is elkészítem.
VálaszTörlésKedves Piroska, örülök, hogy több receptem is megtetszett! Meg is néztem az elkészített sütiket, igazán étvágygerjesztőre sikeredtek!
Törlés