Ma délelőtt dzsemet főztem, délután meg sütiztem. Nem ment egykönnyen a recept kiválasztása, végül egy Rámás sütikönyvben találtam egy kedvemre valót, azt is átalakítottam. Növeltem a mennyiségeken, no meg egy kanál kakaóval bebarnítottam a masszát. Sárga tészta, sárga gyümölcs... ez túl sápadt.
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- maréknyi durvára vágott pörkölt dió
- 1 púpos evőkanál kakaó
- 1 kg-nyi sárgabarack
- fahéjas porcukor beszórni
A megpuhított margarint habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és a diót.
Kikent tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk félbevágott barackokkal, héjával lefele.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Kihűlés után fahéjas porcukorral szórjuk be, szeleteljük.
Bár határozottan az őszibarack a kedvenc gyümölcsöm, a kajszibarack csak egy hajszálnyival marad le mögötte. De ez a barack mellé sem állítható a fa ágain, a napsütés által érlelt, magától lepotyogó barackhoz, mely a szülői ház kertjében termett. Két, egy nagy meg egy ifjabb barackfa termését lestem ilyentájt naponta, a kisebbikat meg is másztam, s türelmetlenül vártam, hogy végre lakmározhassak is belőlük. Most be kell érnem a kényszerérett, kevésbé zamatos barackkal, de ebből is megettem jó néhányat.
Fincsi! :)
VálaszTörlés