Eperbomba már készült idén, ez is hasonló, kis változtatással.
Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 6 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 dl málnaszörp+0,5 dl víz
- 1,5 dkg zselatin
- 25-30 dkg málna
Egy kerek aljú tálat kibélelünk fóliával úgy, hogy maradjon lelógó vége, hogy majd be lehessen borítani az egészet. A tál alját és oldalát kirakjuk babapiskótával.
A zselatint elkeverjük a málnaszörp és víz keverékében, melegítve feloldjuk. Nem kell főnie.
A tejszínt a cukorral felverjük, ha már kemény, belecsorgatjuk a zselatint, miközben tovább verjük. Végül beleforgatjuk a málnát. A babapiskótával bélelt tálba borítjuk. A tetejét is kirakjuk piskótával, beborítjuk a fóliával, s másnapig hűtőben pihentetjük.
Másnap tányérra borítjuk, s szeletelhető.
Mi nem voltunk elég türelmesek, még aznap este követelte a család. A babapiskóta nem puhult meg, ezért nehéz volt szeletelni, mászkált is le rendesen a tányérról. De ez nem tántorította el őket, hogy felét fel ne falják:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése