E bagettnek készülő, de kenyérkévé vált "alkotás" ilyen lett:
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 kicsi pohár kefir
- 2 kiskanál só
- 3 dkg élesztő
- 4 dl langyos víz
- 1 kiskanál cukor
- 4 evőkanál olívaolaj
- a töltéshez kevés olívaolaj és zöldfűszerek tetszés szerint (oregánó, kakukkfű, bazsalikom, stb.)
A lisztet tálba borítjuk, hozzáadjuk a sót, kefirt, a többi vizet, végül az élesztőset. Összegyúrjuk. Mikor már egynemű, beledagasztjuk az olajat. Pici liszttel megszórva, letakarva megkelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. 4 részre osztjuk, mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk, kiskanálnyi olajjal lekenjük, kevés ízlés szerinti zöldfűszerrel megszórjuk. Feltekerjük, egymás mellé nagy tepsibe helyezzük őket. Még fél órányit kelesztjük. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Én oregánót és bazsalikomot használtam, vegyesen -nagyon szeretem e kettő párosítását-, egyikbe pedig kevés csiliport szórtam, mert Fiam szereti a csípőset. Ízlett is neki. Vacsorára vajjal ették, mi meg Férjurammal padlizsánkrémmel, amit a gyerekek meg nem ennének. Pedig olyan finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése