Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárga
- 1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1 üveg meggydzsem (vagy sárgabarcklekvár)
- 75 dkg tehéntúró
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 tojássárga
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál rétesliszt
Így készült:
A tésztához valókat összegyúrtam annyi tejföllel, hogy jól gyúrható, de kemény tésztát kapjunk. Míg elkészült a töltelék, félretettem.
A töltelékhez a túrót áttörtem. Hozzáadtam a cukrot, citromhéjat, tojássárgákat, réteslisztet (grízt akartam beletenni, de elnéztem a csomagolást, s már beletettem, mire észrevettem a tévedést; de így is jó volt). A tojások fehérjét egy csipet sóval felvertem, a túróhoz kevertem.
A tészta 2/3-ad részét kinyújtottam, tepsibe tettem. Megkentem a meggydzsemmel, ráhalmoztam a túrótölteléket.
A maradék tésztát kinyújtottam, csíkokra vágtam, berácsoztam vele a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje pirulni kezdett.
(Recept forrása: Receptözön, 2012/10. szám)
Meggyes-túros, csakis fincsi lehet. Nem lehet mindig az összes családtag kívánságát teljesíteni:-)
VálaszTörlésFinom dús a tölteléke, nagyon fincsi lehet :)
VálaszTörlésMeggy és túró tényleg jó párosítás:) Nagyon jó kis süti, rég nem ettem túrót, talán szilveszterre készítek valami túrósat.
VálaszTörlésNagyon guszta a meggydzsemmel és a túrós töltelékkel, fincsi lehetett! :)
VálaszTörlésÓóóó micsoda kombinációóóó:)) És a rácsos, nagymamám mennyit rácsozott! Nagyon megkóstolnék egy szeletkét! Boldog Új Évet kívánok nektek!
VálaszTörlésVégy álarcot, tarka-barkát,
VálaszTörlésHúzzad meg a malac farkát.
Kívánok minden jót, szépet,
Szerencsés Boldog Új Évet!
Békés, boldog új évet kívánok nektek!!
VálaszTörlés