2014. március 1., szombat

Csokikrém

Hédire néha rájön, hogy készítsen valamit. Nem olyan rég volt, hogy Apjával elmentünk itthonról, de előtte megbeszéltük, hogy elkészíti az általa interneten keresett mousse-receptet. Mikor hazaértünk, újságolta is nagy örömmel, hogy elkészült, a Mama segítségével. Áradozott, hogy milyen finom lett, azt is elmesélte, hogy három edénybe osztotta el, egyet szánt magának és Gergőnek, egyet a nagyszülőknek, az utolsót nekünk. És most jött a csattanó: annyira finom volt, hogy nem tudtak neki ellenállni, s megették a harmadikat is:-) Persze én egy percig sem bántam, jól mulattam az előadásán:-)
Így ez nem is az a csokikrém, hanem egy másik, amit azután készített az én segítségemmel. Ami mindössze annyi volt, hogy gőz fölött kevergettem helyette a tojást, míg besűrűsödött. Persze ez is nagyon finom lett, és még meg is kóstolhattam!

Hozzávalók:

 • 3 tojás
 • 8 dkg cukor
 • 2 csomag vaníliás cukor
 • 20 dkg étcsokoládé
 • 2 dl tejszín
 • kakaó a tetejére
Így készült:
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral gőz fölött addig kevergettem, míg jól átforrósodott és sűrűsödni kezdett. Ekkor levettük a gőzről, s Leányzó elkeverte benne a feldarabolt csokit.
Mikor langyosra hűlt -közben néhányszor átkeverte-, felverte a tejszínt, s a csokis krémmel összekeverte. Kakaót szitáltam a tetejére.
Hamarosan kanalaztuk.
Mivel elég édes volt, nem fogyott el mind. Ami másnapra maradt, olyan jól megkeményedett, hogy simán el tudom képzelni piskóta töltelékeként is. Persze kevesebb cukorral. 


12 megjegyzés:

 1. Nagyon szuper lett a csokikrémed:) Ugye, ugye, a lányod nem esett messze a fájától, hamarosan teljesen átveszi a süti készítést tőled:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük, Trollanyu! Néha nem is bánnám, ha átvennék a konyhai teendőket!

   Törlés
 2. Milyen ügyes leányzód van - lassan teljesen átveszi Tőled a konyhai teendőket. Ha jól meggondolom, egy picit irigyellek is emiatt, mert már imádok a konyhában tevékenykedni, néha azért előfordul 1-1 nap, hogy kihagynám. :)
  A csokikrém nagyon kívánatos.

  Írtam már, hogy klassz az új háttered?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gabriella, köszönöm! Elhiszed, hogy néha nekem is elegem van a sütés-főzésből? De hamar elmúlik, aztán belelendülök újból.
   Nem tudom, hogy írtad-e már, de köszönöm:-) Eleinte nekem is tetszett, de még mindig nem az igazi.

   Törlés
 3. Finom lehet ez a csokikrém, ha így "befalták" mindet :-) Tetszett a leírásod is :-) Nagyon ügyes a lányod, de hát van kitől tanulnia :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Katalin, köszönöm! Csokirajongóknak biztosan ízleni fog a krém, s mi azok vagyunk:-)
   Én is biztosan örököltem a sütés-főzés szeretetét, remélem, a gyerekek is! Egyelőre úgy tűnik, kedvük van hozzá:-)

   Törlés
 4. Ügyes Hédikéd, dehát volt kitől tanulnia! :) Jók ezek a pohárkrémek, sokszor csak erre van idő/energia és tényleg olyan fincsik tudnak lenni! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hankka, köszönjük:-)
   Valóban finomak és gyorsak ezek a krémek, én mégis ritkán készítek. Persze lehet változtatni rajta:-)

   Törlés
 5. Én is azt mondom, az alma nem esik messze a fájától:) Nagyon jól hangzik:)

  VálaszTörlés
 6. Anyja lánya :) Fincsi krém lehet, mert nagyon guszta! :)

  VálaszTörlés
 7. Aranyosak tudnak lenni a gyerekek, nagyon jót derültem, amikor az olvasásban a "csattanó"-hoz értem!
  Lassan konkurrencia lesz a lánykád a konyhában! :)))

  VálaszTörlés