Hozzávalók:
- 20-30 dkg szögletes keksz
- 120 dkg alma (ennyi volt lereszelve)
- 15 dkg cukor
- fahéj
- 1 citrom leve
- 17 dkg gríz
- 5 dl tej
- 5 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Így készült:
A megpucolt, lereszelt almát a cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároltam. Hozzáadtam a grízt és tejet, sűrűre főztem.
A tepsi alját (28×34 cm-es) kiraktam keksszel, ráborítottam az almatölteléket. A tetejét is kiraktam keksszel.
Mikor kihűlt, bevontam a vaníliás cukorral felvert habbal. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral lehet édesíteni.
Másnapra átpuhul a keksz és megszilárdul a töltelék, jól szeletelhető lesz.
Egyszerű, nagyszerű, kapós édesség. Nálunk legalábbis az volt. Nagy tepsivel készült belőle, mégsem volt hosszú életű.
Finom és egyszerű - ami szintén mellette szól. ;)
VálaszTörlésEgyébként ugyanígy vagyok én is... tavasz van, közben pedig tele van a garázs az őszi almával (nagyon szépek még, jó sok leve van... nem is tudom, hogy van még ennyi,pedig ettük egész télen...).
Régen nagy kedvencem volt, jól néz ki! :)
VálaszTörlésFincsi lehet! Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet azzal a habréteggel, és mellette szól, hogy sütni sem kell. :)
VálaszTörlésEz igencsak vonzó számomra is...hmmm...az a vastag habréteg...<3
VálaszTörlésEz a grízes változat új nekem, de nagyon tetszik, finom lehetett! :)
VálaszTörlés