Hozzávalók:
- 4 tojás fehérje
- csipet só
- 20 dkg cukor
- 10 dkg csoki
- 15 dkg darált dió
Így készült:
A fehérjéket a csipet sóval felvertem, majd három részletben hozzáadva a cukrot, tovább vertem, míg selymes, sűrű, a habverőről le nem folyó habot kaptam. Ekkor hozzákevertem a darált diót és a durvára darabolt csokit. Habzsákba szedtem, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomtam, nem túl közel egymáshoz. 120 fokos sütőben addig szárítottam, míg enyhén pirulni kezdett a teteje.
Két tepsi telt meg vele. A második tepsit akkor töltöttem meg, mikor az első majdnem elkészült.
Akkor szedtem le a sütőpapírról, mikor kihűlt, mert melegen nagyon törékeny volt.
Milyen romantikus neve van:) Jól néz ki, finomnak és egyszerűnek is tűnik.
VálaszTörlésTrollanyu, köszönöm! Persze, hogy finom, s egyszerű is, bár kicsit sokáig kell verni a habot. De még tovább kellett volna, mert nem nőttek szépen meg.
TörlésSyia,
VálaszTörlésHosszu kieses utan ismet itt vagyok. Nagyon-nagyon finom dolgokat keszitettek ez ido alatt!!!! Es ez a csok, olyan jol hangzik!!!!
Szia, Réka, örülök, hogy visszatértél!
TörlésEgyszerű, és biztosan finom is. A diósat és a csokisat is nagyon szeretjük, jöhet.
VálaszTörlésLilla, akkor egyezik az ízlésünk:-)
TörlésÓ... Rómeó!!!
VálaszTörlésMiért vagy te Rómeó?
TörlésNo de ki ne vágyna Rómeó csókjára?:-)
Legyél Rómeóm, és én Júliád leszek!!!
VálaszTörlés