Rómeó csókja

A receptes újságok mellett számtalan innen-onnan -többnyire megtartásra nem érdemes pletykalapokból- kitépett lapocskám is van, amelyek természetesen recepteket tartalmaznak. Egy ilyenen találtam ezt a megint csak hangzatos nevű sütit. A kürtőstől (recept is lesz) megmaradt tojásfehérjék hasznosítása céljából készült. Nagyon finom, könnyű, magát etető csók lett belőle. Többnyire megállok a kóstolásnál, de ennél vissza kellett fognom magam.
Hozzávalók:

  • 4 tojás fehérje
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg csoki
  • 15 dkg darált dió
Így készült:
A fehérjéket a csipet sóval felvertem, majd három részletben hozzáadva a cukrot, tovább vertem, míg selymes, sűrű, a habverőről le nem folyó habot kaptam. Ekkor hozzákevertem a darált diót és a durvára darabolt csokit. Habzsákba szedtem, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomtam, nem túl közel egymáshoz. 120 fokos sütőben addig szárítottam, míg enyhén pirulni kezdett a teteje.
Két tepsi telt meg vele. A második tepsit akkor töltöttem meg, mikor az első majdnem elkészült.
Akkor szedtem le a sütőpapírról, mikor kihűlt, mert melegen nagyon törékeny volt.

9 megjegyzés:

  1. Milyen romantikus neve van:) Jól néz ki, finomnak és egyszerűnek is tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, köszönöm! Persze, hogy finom, s egyszerű is, bár kicsit sokáig kell verni a habot. De még tovább kellett volna, mert nem nőttek szépen meg.

      Törlés
  2. Syia,

    Hosszu kieses utan ismet itt vagyok. Nagyon-nagyon finom dolgokat keszitettek ez ido alatt!!!! Es ez a csok, olyan jol hangzik!!!!

    VálaszTörlés
  3. Egyszerű, és biztosan finom is. A diósat és a csokisat is nagyon szeretjük, jöhet.

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Miért vagy te Rómeó?
      No de ki ne vágyna Rómeó csókjára?:-)

      Törlés
  5. Legyél Rómeóm, és én Júliád leszek!!!

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...