Kekszes almás

Itt a tavasz, minden tartozékával együtt: napsütés, félcipő, madárfütty, virágillat, gyerekzsivaj, éppen csak ki nem pattanó virágrügyek a barackfán. A pincében meg még ott a sok alma, nosza rajta, almás sütit készíteni. Mégsem süti lett, mert nem sült:-) Csak olyan kekszes, vagyis valami hasonló, amit régebb többször készítettem. Csakhogy az pudingos volt, most grízzel készült. Meg jó sok habbal, ami még vonzóbbá tette:-)

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg szögletes keksz
  • 120 dkg alma (ennyi volt lereszelve)
  • 15 dkg cukor
  • fahéj
  • 1 citrom leve
  • 17 dkg gríz
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
Így készült:
A megpucolt, lereszelt almát a cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároltam. Hozzáadtam a grízt és tejet, sűrűre főztem.
A tepsi alját (28×34 cm-es) kiraktam keksszel, ráborítottam az almatölteléket. A tetejét is kiraktam keksszel.
Mikor kihűlt, bevontam a vaníliás cukorral felvert habbal. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral lehet édesíteni.
Másnapra átpuhul a keksz és megszilárdul a töltelék, jól szeletelhető lesz.

Egyszerű, nagyszerű, kapós édesség. Nálunk legalábbis az volt. Nagy tepsivel készült belőle, mégsem volt hosszú életű.

6 megjegyzés:

  1. Finom és egyszerű - ami szintén mellette szól. ;)

    Egyébként ugyanígy vagyok én is... tavasz van, közben pedig tele van a garázs az őszi almával (nagyon szépek még, jó sok leve van... nem is tudom, hogy van még ennyi,pedig ettük egész télen...).

    VálaszTörlés
  2. Régen nagy kedvencem volt, jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Fincsi lehet! Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet azzal a habréteggel, és mellette szól, hogy sütni sem kell. :)

    VálaszTörlés
  5. Ez igencsak vonzó számomra is...hmmm...az a vastag habréteg...<3

    VálaszTörlés
  6. Ez a grízes változat új nekem, de nagyon tetszik, finom lehetett! :)

    VálaszTörlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...