A piskóta arról nevezetes, hogy kifelejtettem belőle a sütőport. Mindig teszek fél csomaggal a piskótához, nehogy ne nőjön fel. S láss csodát, ugyanolyan szép lett nélküle is!
Hozzávalók:
- 5 tojásos kakaós piskóta
- 5 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé+ 10 dkg a mázhoz
- 1 evőkanál kakaó
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Így készült:
A piskótát kerek tortaformában megsütöttem, hagytam kihűlni.
A meggyet szűrőbe töltöttem.
A csokit gőz fölött felolvasztottam.
A tejszínt a cukorral felvertem (nem szoktam sok cukrot tenni bele, ezt ráadásul még a csoki is édesíti), majd hozzáadtam a kakaót, végül belecsorgattam a már nem forró csokit, kicsit még habosítottam.
A krém felét a tortalapra kentem, rászórtam a lecsepegett meggyszemeket, majd a krém másik fele következett.
A mázhoz való csokit 1-2 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztottam, majd megpróbáltam elsimítani a torta tetején.
A díszítés is elmaradt, szinte azonnal szeleteltük is:-)
Zselatin hozzáadásával lehetett volna javítani a hab állagán, de az "türelmi időt" igényel, azaz néhány órás hűtőben való dermesztést. Maradtam a gyorsabb, ám lágyabb verziónál, ami így is nagyon finom volt.
Én pontosan ilyen mázzal és zselatin nélkül kérnék egy hatalmas szeletet... :-)
VálaszTörlésZsuzsa, küldöm a hatalmas szeletet:-)
TörlésBeállok én is a sorba, nekem is tökéletes lesz zselatin nélkül! :)
VálaszTörlésHankka, annyira kedves vagy, Neked ne juttatnék belőle?:-)
TörlésKedvenc süti!!!Nekem is megfelel így,TÖKÉLETES!! :)
VálaszTörlésBelli, de jó, Neked is küldöm:-)
TörlésKöszönöm!