Ha megkérdezem a családot, mi a kedvenc ételük, szerintem kapásból a rántott húst fogják mondani. Ha a kedvükbe akarok járni, azzal mindig sikerül. Anyósom viszonylag gyakran süt, s mindig mi is kapunk belőle. De a gyerekek már az illatára ledugják az orrukat, s mennek udvarolni Mamának. Nálunk sem készül azért ritkán, s szinte mindig csirkemellből. Hol csak simán, hol szezámmagos panírban, hol sütőben- hogy kevésbé legyen egészségtelen-, hol krumplis bundában- ezúttal töltve. Sonkaszeletekkel és sajttal.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- só, bors, paprika keveréke
- sonkaszeletek
- sajtdarabok (trappista vagy tetszés szerinti)
- 3 tojás
- liszt, zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Így készült:
A csirkemelleket kifiléztem, lapjában szeletekre vágtam. Mérettől függően 1 fél csirkemellet 2-3 szeletre. Kicsit kipotyoltam- klopfoltam- őket, majd beszórtam mindkét felüket só-bors-paprika keverékével. Mindegyikre tettem 1-1 sonkaszeletet és sajtdarabot. Kettéhajtottam, lisztbe, csipet sóval felvert tojásba és zsemlemorzsába mártottam őket.
Bő olajban, kis lángon mindkét felüket világosra sütöttem.
A kisebb húsdarabokat, amiket nem lehetett tölteni, csak simán bepaníroztam és úgy sültek meg. Az is elfogyott! 😊
Petrezselymes párolt krumpli volt hozzá a köret, meg olajbogyó, de tetszés szerint bármivel tálalható. S azt mondanom sem kell, hogy nagy csend volt ebéd közben, ami azt jelenti, hogy mindenki elégedett volt az elé tálalt étellel! :-)
A petrezselymes krumpli így készült nálunk: a megpucolt, megmosott, hasábokra vágott krumplit teflon serpenyőben, aminek jól záró fedője van, kevés olajon kis lángon párolódni teszek. Sót szórok rá. Időnként átkeverem, hogy ne égjen meg az alja. Mikor már puha a krumpli, friss, aprított petrezselyemzöldet szórok rá, összekeverem, s kész is. Legjobb újkrumpliból, de szoktam készíteni "öreg" krumpliból is, akkor pici vizet öntök alá.
A petrezselymes krumpli így készült nálunk: a megpucolt, megmosott, hasábokra vágott krumplit teflon serpenyőben, aminek jól záró fedője van, kevés olajon kis lángon párolódni teszek. Sót szórok rá. Időnként átkeverem, hogy ne égjen meg az alja. Mikor már puha a krumpli, friss, aprított petrezselyemzöldet szórok rá, összekeverem, s kész is. Legjobb újkrumpliból, de szoktam készíteni "öreg" krumpliból is, akkor pici vizet öntök alá.
Fincsi ebéd lehetett! Én is szoktam hasonlót sütni :-)
VálaszTörlésFincsi volt, a rántott hús mindig nagy siker! :-)
TörlésEzt én is tudnám szeretni finom lehet!
VálaszTörlésNem ismerek senkit, aki ne szeretné a rántott húst! Így, töltve is nagyon finom, biztos, Nálatok is sikeres lenne! :-)
Törlés