Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- lekvár összerakni
- vaníliás cukor beszórni
Így készült:
A lisztet előbb elmorzsoltam a zsírral és margarinnal, majd hozzáadtam a többi belevalót, és összegyúrtam.
Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam a tésztát, a nagy pogácsaszaggatóval korongokat vágtam belőle. Felének a közepét is kiszúrtam, ezúttal kis virágformával.
Tepsibe rakosgattam- sütőpapírral béleltbe-, s 180 fokon világosra sütöttem. Hamar sülnek, figyelni kell, épp csak míg kezd a széle pirulni, addig hagyjuk benn.
Mikor kihűlt, egy teli és egy lyukas korongot tetszés szerinti lekvárral összerakunk.
Általában kétféle lekvárral szoktam összerakni, hogy legyen ilyen is, olyan is. Talán sárgabarackkal a legfinomabb, de meggy, málna, szilva mind mehet bele. Illetve amit szeretünk, vagy ami van.
Nagyon finom lehet! Szép mutatós a kis csillag "lyuk" a tetején :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-)Mi szeretjük! Ma is hasonlót sütöttem...
Törlés