2019. március 16., szombat

Joghurtos babapiskóta

Lerí a fotókról, hogy mikor készült ez a desszert... Orgonanyíláskor, málnaérés idején. 
A hűtőben egy egész vödör gyümölcsjoghurt szégyenkezett amiatt, hogy nem kell senkinek. Hát én hasznossá tettem. Babapiskótával és málnaszemekkel rétegezve mindjárt kelendőbb lett. 

Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 8 dl gyümölcsjoghurt
  • 1-2 maréknyi málna vagy más gyümölcs
Így készült:
Egy edény alját kiraktam fele piskótával, rákentem fele joghurtot, néhány szem gyümölcsöt szórtam rá. Következett a másik réteg babapiskóta, a maradék joghurt s málnaszemek.
Néhány órára hideg helyre tesszük. Ez idő alatt a babapiskóta megpuhul s szeletelhetővé válik.


Cukor nem kell hozzá, mert a joghurt is meg a piskóta is édes.
Egyszerű és finom, gyorsan kész, csak a piskóta puhulására kell várni.

2 megjegyzés: