Ritkán sütök kuglóf- vagy püspökkenyér formában, mert az a tapasztalatom, hogy mire teljesen átsül bennük a tészta, a külseje kicsit túlsül. Ezúttal egész jól sikerült, még rákapok a formában sütésre! :-) Amúgy egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig mutatós is, no meg persze finom.
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 35 dkg cukor
- 5 tojás
- 50 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
- 1 citrom leve és héja
- a tészta harmadába 2 evőkanál kakaó és 4 evőkanál tej
Így készült:
A tojásokat a cukorral alaposan elkavartam. Hozzáadtam a megolvasztott margarint, a citrom héját és kicsavart levét, a sütőporral elkevert lisztet, összekevertem. 1 dl tejföllel lazítottam a masszát.
Két formát kizsíroztam-liszteztem. A massza háromnegyedét elosztottam a két formában. A maradékban elkevertem a kakaót és a tejet.
A barna masszát a világos tetejére csorgattam-kentem, kicsit át is forgattam.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Nagyon finom tea vagy tej mellé, vagy csak úgy, tízóraira meg uzsonnára. No meg Fiamnak útravalónak! ☺
De jól néz ki, ezt én is betervezem az uzsonnás dobozba.
VálaszTörlésKöszönöm, Zsuzsa! :-)
TörlésNagyon guszta lett! Én is vagyok vele, félek a nagy formáktól :-) De látszik, hogy szépen átsült, és az alja sem lett barna :-)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
Törlés