Püspökkenyér

Ritkán sütök kuglóf- vagy püspökkenyér formában, mert az a tapasztalatom, hogy mire teljesen átsül bennük a tészta, a külseje kicsit túlsül. Ezúttal egész jól sikerült, még rákapok a formában sütésre! :-) Amúgy egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig mutatós is, no meg persze finom. 


Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom leve és héja
  • a tészta harmadába 2 evőkanál kakaó és 4 evőkanál tej
Így készült:
A tojásokat a cukorral alaposan elkavartam. Hozzáadtam a megolvasztott margarint, a citrom héját és kicsavart levét, a sütőporral elkevert lisztet, összekevertem. 1 dl tejföllel lazítottam a masszát.
Két formát kizsíroztam-liszteztem. A massza háromnegyedét elosztottam a két formában. A maradékban elkevertem a kakaót és a tejet.
A barna masszát a világos tetejére csorgattam-kentem, kicsit át is forgattam.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Még azon frissiben megvágtam, finom és puha volt.
Nagyon finom tea vagy tej mellé, vagy csak úgy, tízóraira meg uzsonnára. No meg Fiamnak útravalónak! ☺



4 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, ezt én is betervezem az uzsonnás dobozba.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! Én is vagyok vele, félek a nagy formáktól :-) De látszik, hogy szépen átsült, és az alja sem lett barna :-)

    VálaszTörlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...