Hozzávalók:
- 50 dkg liszt + 1 evőkanállal
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 tojás
- 22 dkg vaj
- fele tésztába 1 evőkanál kakaó, 10 dkg dió
Így készült:
A diót késsel feldaraboltam.
A lisztet, sót, porcukrot elvegyítettem, majd elmorzsoltam a puha vajjal. Hozzáadtam a tojásokat és összegyúrtam. Picit lágy tészta lett, de nem baj.
A tésztát 2 egyenlő részre osztottam. Egyik felébe még pici lisztet gyúrtam, úgy csapott evőkanálnyit.
Másik felébe belegyúrtam a kakaót és a darabolt diót.
A barna részből, ami kicsit keményebb lett, kb 4 cm átmérőjű, 3 darab rudat formáltam, s hideg helyre tettem 2-3 órára, a világossal együtt, melyből mindössze egy gombócot formáztam.
A világos részt téglalap alakúra nyújtottam, akkorára, hogy a három rudat bele tudjam majd tekerni.
Előbb az első rudat tettem rá, felcsavartam, míg körbe ért a világos tészta, itt elvágtam a tésztát, s a tekercsen a találkozásnál kicsit összenyomkodtam a tésztát. Így jártam el a másik két rúddal is. Végül maradt egy kevés a világos tésztából, ebből formákat vágtam ki s megsütöttem a többivel, ez se ment veszendőbe.
A rudakból éles késsel kisujjnyi vastag szeleteket vágtam, tepsibe pakoltam, s 180 fokon világosra sütöttem őket- azaz addig, míg a világos rész enyhén pirulni kezdett.
Szerettem csinálni, de abban biztos vagyok, hogy nem fogom hetente megsütni. Az utóbbi időben egyre ritkábban van kedvem macerás sütikkel foglalkozni.
Persze szokás szerint némi változtatással készült a süti, de így is sikeres volt. Nem lett olyan szép, mint az eredeti fotón, meg aztán én meg a fotózás...
Nagyon mutatós! Először azt hittem, hogy ostyalapba csavart puncs anyag. 🙂
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-) Hmmm, az sem lehet rossz!
TörlésNagyon mutatós és biztos finom!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Finom volt! :-)
TörlésNagyon szép és különleges kekszek lettel, az eredetiek sem szebbek a tiédnél :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-)
Törlés