Nem sima almás pitét sütöttem, hanem az öntött túrós pite sikerén felbuzdulva az almás változatát is megsütöttem. Azt mondta Leányzóm, meglepő, hogy nem hagyományos pite, de finom.
A tésztához:
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 3 dl tej
A töltelékhez:
- 1-1,5 kg alma
- 15 dkg cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 3 evőkanál gríz
Így készült:
Az almákat megmostam, lereszeltem, kicsavartam a levét. Elkevertem a cukorral és grízzel, fahéjjal.
A tésztához előbb a tojásokat kevertem el a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet és sütőport, a citromhéjat, olajat, végül apránként a tejet, miközben kevertem.
A massza felét kikent tepsibe borítottam, 180 fokos sütőbe tettem. Mikor a tészta teteje enyhén pirulni kezdett, illetve szilárd volt a teteje, kivettem a sütőből, elegyengettem rajta az almát, majd befedtem a tészta másik felével.
Visszatéve a sütőbe készre sütöttem. Azaz addig, míg szépen megpirult a teteje.
Kissé vékony lett az almaréteg, pedig olyan soknak tűnt, mikor reszeltem. Azért szépen fogy, rajtam kívül senki sem panaszkodott erre. Meg másra sem. 😉
Nagyon jól néz ki, finom is lehet! Én sem panaszkodnék rá, úgyhogy biztos nem fog rátok száradni :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-)
Törlés