Az utóbbi időben gondoltam egyet, s tettem egy próbát a sóskával szósz formájában. S láss csodát, mindenkinek ízlett! Olyannyira, hogy már másodjára is készült. Boltban kapható fagyasztott sóskából készült, de vetni kéne a kertbe is, ha már sikerült becsempészni a konyhába.
Hozzávalók:
- 45 dkg fagyasztott sóska
- só
- cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
A sóskát 1 dl vízzel főni tettem, amúgy félig fagyosan, mert elfelejtettem időben kivenni, hogy legyen ideje kiolvadni.
Mikor felfőtt, sóztam, kicsi cukrot tettem hozzá és felöntöttem a liszt-tej keverékével. Hagytam néhányat rottyanni, közben megkóstoltam, elég sós-e, elég a cukor hozzá. Nem kell, hogy édes legyen, csak nagyon savanyú sem.
Sós vízben főtt krumplival és fasírttal ettük.
Biztosan mindenkinek megvan a kedvenc fasírtreceptje, a miénk ez: darált hús, vízben áztatott majd kicsavart kenyér, tojás, só, bors, paprika, fokhagyma. Ha nincs szikkadt kenyér, zsemlemorzsát teszek hozzá, meg kis vizet.
Nálunk vacsorára készült mindkét alkalommal. Fasírt helyett főtt vagy sült hússal is finom lehet, főtt krumpli helyett vajas krumplipürével, vagy hagymás krumplival.
Szűzpecsenyével- ezúttal a gyerekek készítették a vacsit:
Szűzpecsenyével- ezúttal a gyerekek készítették a vacsit:
Mi is olyanok vagyunk, mint a családod többi tagja, mert a spenótfőzeléken kívül más "zöldet" (nem akartam gazt írni)nem szoktam se levesnek, se főzeléknek készíteni :-) :-)
VálaszTörlésPedig ha jól vannak elkészítve biztos finomak és egészségesek. A sóskát is csak nyersen szeretem elrágcsálni, és otthon sem került sose az asztalunkra. De Te olyan szép gusztusosan tálaltad, hogy szívesen megkóstolnám :-) Biztos ízlene, ha a családodnál is ilyen sikerrel jártál!
A spenót lesz a következő kísérleti alany. Azt egy időben elég gyakran készítettem, aztán mikor már Férjem is rossz szemmel nézett rá, elmaradt. Évek óta nem főztem, s néhány napja mondta Leányzó, talán most már azt is szeretné. Hát kipróbáljuk!
TörlésÉn szeretek mindenféle zöldből készült ételt, a sóska meg különösen finom- szerintem. Még levest is lehet vele savanyítani. Egy próbát megér, hátha nálatok is sikere lesz! :-)
Nagyon guszta! Sóskaszószt imádom, volt úgy hogy csak főtt krumplival ettem! Természetesen ha csinálok azt egyedül én eszem férjuram ezekre nem vevő:-))
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Én is szívesen megeszem csak úgy, sóban főtt krumplival is. De azért egy kis hús feldobja! :-)
Törlés