Egy kifli a sok közül. Szendvics helyett tökéletes volt! ☺
Nálunk sűrűn akad a hűtőben felhasználásra váró felvágott. Legtöbbször pizza készül ilyenkor, vagy paprikás krumpliba kerül, vagy... kiflibe.
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 4 dkg élesztő
- 1 kg liszt
- 2 teáskanál só
- 2 dl olaj
- 2 tojás
- tölteni szalámi, sajt
- lekenni 1 tojás
- szezámmag beszórni
Így készült:
A tejet kellemes melegre melegítettem. Elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.
A lisztet, sót elvegyítettem (a sót púposan mértem), beleöntöttem az olajat s elmorzsoltam a liszttel. Beleütöttem a tojásokat, a felfutott élesztős tejet is hozzáadtam és összegyúrtam a tésztát.
Ha túl kemény lenne, még lehet hosszá önteni tejet.
Ha túl kemény lenne, még lehet hosszá önteni tejet.
A tésztát megdagasztottam, s letakarva kelni hagytam.
Mikor megkelt, lisztezett deszkára borítottam s 8 gombócot formáztam belőlük.
Mindegyiket kerek lappá nyújtottam, 8-ba vágtam. 1-1 darab szalámit és sajtot tettem mindegyik végére, felsodortam s tepsibe rakosgattam, helyet hagyva közöttük, mert sülés közben nőnek.. Felvert tojással lekentem, szezámmaggal szórtam be.
180 fokos sütőben pirosra sütöttem őket.
Nagyon jó választás volt a szalámi és sajt elfogyasztásához! Nagyon szép, mosolygós kiflik sültek ki :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Katalin! :-)
Törlés