Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 narancs lereszelt héja
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 3 tojás
- rahátkockák
- vaníliás porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet, sót, sütőport, cukrot tálba mértem, s elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. Hozzáadtam a narancshéjat és vaníliát, valamint a tojásokat, és összegyúrtam a tésztát.
A lisztet, sót, sütőport, cukrot tálba mértem, s elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. Hozzáadtam a narancshéjat és vaníliát, valamint a tojásokat, és összegyúrtam a tésztát.
Diónyi gombócokat formáltam belőlük, tepsibe pakoltam, s mindegyik közepébe 1-1 rahátdarabkát nyomtam.
180 fokos sütőben világosra sütöttem a kekszeket.
Vaníliás porcukorral szórtam be.
Rahát híján diódarabkákkal is el tudom képzelni, vagy bármilyen aszalt gyümölccsel is finom lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése