Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 25 dkg fehér búzaliszt
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 1 tojás
Így készült:
A zabpehelyből kávédaráló segítségével lett liszt.
A kétféle lisztet, cukrot, diót elmorzsoltam a margarinnal. Az eredeti recept szerint nem is kellett volna bele tojás, s ha elég kitartó vagyok, össze is állt volna a tészta nélküle, de csak azért is belegyúrtam egy tojást. Mindjárt engedelmesebb lett a tészta, összegyúrtam. Picit ragadt is, ezen nagy csipet liszttel segítettem.
A tésztát 3 részre osztottam, rudakat formáltam belőlük, s hideg helyre tettem pihenni 1-2 óra hosszát.
A rudakból úgy 1-1,5 centis darabokat vágtam, két tenyerem között rúddá formáztam, meghajlítottam, tepsibe pakoltam.
180 fokos sütőben világosra sütöttem őket.
(Recept forrása.) Szokásom szerint átvariáltam az eredeti receptet, nem nagyon, inkább a hozzávalók arányai változtak. De nagyon finom lett. Annyira, hogy nem akartam elrontani porcukorba való forgatással. 😉 Bár nem tapasztalatból mondom, de biztos vagyok benne, hogy több hétig eltartható zárt dobozban. 2-3 hétig biztos.
Ez nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! Nekünk nagyon ízlett! :-)
TörlésEz valóban nagyon finom lehet! Jó kis recept, érdemes lenne kipróbálni, szeretjük a zabpelyhes sütiket :-)
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, csalódást nem okozhat! :-)
Törlés