Korpás kenyér

Én is megsütöttem a magam kenyereit a Kenyér Világnapja alkalmából, Limara felhívásának eleget téve. A Férjem szülei kaptak belőle, ami nem egyedülálló eset, hisz mikor kenyeret sütök, mindig gondolok rájuk is. Ha már az én Szüleimnek nem adhatok, legalább Őket becsüljem meg...

Soha nem sütöttem még kenyeret recept alapján, ez is saját agyszüleményem. Egészségeset akartam sütni, ezért korpa is került bele. Ha arra gondolok, hogy nagyszüleim korában az asztalra kerülő fehér kenyér státusszimbólum volt, a korpát meg a malackákkal etették meg... jó kis szemléletváltáson estünk át:-)))
Mi került a kenyérbe? Fele-fele arányban fehér búzaliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt, összesen 1 kg, meg 10 dkg búzakorpa. A szokásos módon készült, a formázást követően néhányat csavartam rajta, lisztet szitáltam rá, s így sütöttem ki őket. Még össze is nőttek kicsit, az összetartás jegyében:-)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek a kenyereid:) És tényleg egészségesebb így, én is ezt a vonalat igyekszem követni. Az meg külön nagyon jó, hogy gondoltál a férjed szüleire is. Sajnos az én szüleim már nem élnek, anyósomék meg másik országban, így nem süthetek nekik.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Trollanyu! A mai világban egyre nehezebb egészségesen élni, annyit legalább tegyünk meg érte, hogy lehetőség szerint egészséges alapanyagokból süssünk-főzzünk. No és süssünk-főzzünk, ne bolti vackokat együnk.
    Az én szüleim sincsenek már...ezért az Anyósomék a kedvezményezettek.

    VálaszTörlés
  3. Szép kenyérkéket sütöttél. Most már nekem is ki kellene próbálnom, kovászosnak, öregtésztásnak nehezen állok neki, így egyenlőre egy egyszerűbb recept kellene. Kedves gesztus volt anyósodéknak adni! :)

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom, tényleg nagyon guszták! :)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek, guszták a kenyereid!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon helyesek lettek, jó ötlet a csavarás! És az állaguk is nagyon jónak és finomnak tűnik, ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  7. Barbi, köszönöm! Ami a kovászt illeti, egyelőre én is csak elhatározás szintjén állok. Pedig hetente sütök kenyeret, de csak simán, élesztővel. S finomak!

    Petra, Éva, Hankka, köszönöm!!!

    VálaszTörlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...