Idén még egyet-kettőt közzéteszek, többre nem lesz időm.
Most azért ezt, mert nekem ez volt a kedvenc, ebből rágcsáltam legtöbbet. A receptet a tavalyi Blikk Nők adventi különszámában találtam. Nem is tudom, eddig hogy kerülte el a figyelmemet. Tényleg nagyon finom, kellemes rágcsálnivaló.
Hozzávalók:
- 10 dkg dió
- 10 dkg mogyoró
- 10 dkg mandula
- 12 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 1 evőkanál méz
- 20 dkg tortabevonó étcsoki
Így készült:
A csonthéjasokat kissé megpörköltem, amennyire lehetett, ledörzsöltem a héjukat. Durva darabokra vágtam őket, 2-3 darabra mindegyiket.
A cukrot karamellizáltam. Amikor elérte a kellő színt (ne legyen túl sötét), hozzáadtam a mézet és vajat. Kis lángon addig kevergettem, míg egyneművé vált. Ekkor levettem, hozzáadtam a diót, mogyorót, mandulát. Összekevertem, hogy lehetőleg mindenhova jusson a karamellből.
Vékonyan olajozott fóliára kiskanál segítségével kis halmokat rakosgattam. Ez nem ment annyira könnyen, kissé rá kellett segíteni kézzel, hogy összetapadjanak, egy kupacba maradjanak.
Mikor megdermedtek, a csokit gőz fölött felolvasztottam. Kanállal egyenként belemártottam a halmokat, sütőpapírra raktam. Nem jutott az összesre a csoki, az utolsó daraboknak éppen csak megmutattam . De Férjemnek ezek ízlettek jobban.
Én nem válogattam, a nagyon csokis is jó volt:-)
Nagyon fincsi lehet! Szerintem én sem tudnék ellenállni, és a nagyon csokisakat részesíteném előnyben! :)
VálaszTörlésÉn felülről lecsorgatnám a csokit a halmokra, kevésbé macerás, mint mártogatni- bennem jó konkurenciára találtatok volna mindketten :D
VálaszTörlésNekem is mindegy volna csokis vagy kevésbé csokis:) Nagyon finom lehet és gyorsan elkészíthető.
VálaszTörlésEz nagyon isteni!
VálaszTörlésHi this is a great sharing thanks a lot !!!
VálaszTörlésMáris nagyon szeretem ezt a ropogtatni valót! Magvak és csoki, remek! :)
VálaszTörlésNagyon guszta és jó kis ropogtatni való!
VálaszTörlésBoldog Új Évet kívánok !
Egészségben, örömökben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! :)
VálaszTörlés