Egy magazinban találtam a receptet. No de hányban találtam:-) Legalább 15, a receptnél kinyitott s egymásra pakolt újságból kinézett finomság várt elkészítésre. Annyit azért mégsem akartam sütni, s hiába állítottam össze előre, mit fogok készíteni, mégis változtattam rajta közben, mert találtam szebbet, jobbat...
Ez sem szerepelt az eredeti elképzelésben, de érdemes volt megsütni, Gergőnek ez lett a kedvence.
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg darált mandula
- 1 evőkanál kakaó
- 4 tasak kapucsínópor
Díszítéshez:
- 5-6 dkg darált dió
- 5-5 dkg ét- és fehér csoki
Így készült:
A margarint a liszttel elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. A tésztából négy, 5-6 cm átmérőjű rudat formáltam. 1 órára hűvös helyre raktam.
A rudakat ujjnyi vastag szeletekre vágtam, tenyeremben meghengergettem úgy, hogy közepe vastagabb maradjon, két széle elvékonyodjon. Kiflivé formáltam. Felét formázás előtt darált dióba hempergettem, így alakítottam kiflivé, a dió szépen rátapadt. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam, előmelegített sütőben sütöttem.
Miután kihűltek, a kétféle csokit külön-külön vízfürdő felett megolvasztottam, s a nem diós holdacskák két végét belemártottam.
Az eredeti receptben egy részét porcukorral szórták be, másik részét kapucsínóporral. De nekem így jobban tetszett:-)
Mandula helyett dió is használható, amúgy is elnyomta az ízét a kávé- ez dominált leginkább. No igen, nem volt kapucsínóm, ezért én 4 tasak 3az1-bent használtam. De az majdnem ugyanaz.
Huhh, de jó!! Na erre lettem volna kíváncsi, meg is válaszoltad, mert nekem is olyan kapucsínóm van itthon. :) És dobott rajta a csokiba mártás, mert azt is kihagynám. :)))
VálaszTörlésMindig benézek hozzád, és állandóan jobbnál jobb, finomabbnál finomabbakat készítesz. Azt hiszem ebben az évben többet fogok sütni, mert annyira jók a receptek, hogy ki kell próbálni :D
VálaszTörlésNagyon guszta! Finom lehet azzal a kapucsinóporral!
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet! Szeretem a kapucsin izet!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez is:) Mentem, valamikor majd elkészítem, nekem ilyen 3az1-ben sincs, de majd kitalálok valamit.
VálaszTörlésHű, nagyon jól néznek ki a kis kiflik! És mivel érződik rajta a kávé íze, biztosan ki fogom próbálni, szeretem a kávés sütiket! :))
VálaszTörlésCsilla, köszönöm:-) Kapucsínót nem szoktam venni, 3az1-ben is véletlenül van, de szerintem a sima kávé, az őrölt is megtenné, persze kevesebb kéne belőle.
VálaszTörlésEra, örülök, hogy látogatsz:-) Bátran próbálkozz, ha szükséges, szívesen segítek!
Éva, köszönöm! Én szeretem a kávét, sütiben sem vetem meg...
Adela, köszönöm! Ebben akkor megegyezünk...
Trollanyu, szerintem finomra darált kávéval is finom lehet, vagy akár nélküle is, akkor legalább a mandula is érvényesülni tudna.
Hankka, köszönöm! Újabb kávékedvelő:-) Akkor csalódást nem okozhat!
Impozánsan megmártogattad a kiflivégeket, nagyon jól mutatnak! Én capuccinózom ám, anno sok-sok éve lemondva a cigiről módosítanom kellett a rituáléhoz tartozó KV ivást- így reggelente megmaradt ez a szokás, KV-t meg csak ebéd környékén iszom.
VálaszTörlésVicuska, köszönöm! A cigiről való lemondáshoz csak gratulálni tudok, állítólag nagy akaraterő szükségeltetik hozzá. Én csak kávézom...
VálaszTörlés