- 80 dkg liszt (ebből 20 dkg rétesliszt)
- 2 csapott kiskanál só
- 2 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 3,5 dl aludttej
- 1 tojássárga lekenni
A tejet meglangyosítottam, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.
A kétféle lisztet, sót összevegyítettem. Az aludttejet éppen csak meglangyosítottam. Hozzáadtam a liszthez az élesztős tejjel együtt, megdagasztottam. Kemény tésztát kaptam. Ha mégsem, kis lisztet még tehetünk bele.
Fél órai pihentetés után 15-16 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kis gombóccá formázzuk. Kb. kistányér méretű koronggá nyújtjuk őket, s felsodorjuk. Tepsire helyezzük.
Újabb fél órányi pihentetést követően tojássárgával lekenjük őket, s 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Takaros kis kiflik sültek belőle. 1-1 virslit belehelyezve s tetszés szerint ízesítve finom vacsit kaptunk. Mindenki másképp ette: Hédi csak ketchuppel, Gergő mustárt is tett rá, Apjuk csak mustárral, én pedig mustárral és tormával. Nagyon szeretem a tormát, keresem az alkalmat, hogy ehessem valamivel. Még ebbe is illett:-)
Nagyon- nagyon szépek lettek!! Nem mondom, jó rég jártam erre, lesz mit elolvasnom, de sajna most se érek rá, mennem kell... majd jövök! :)))
VálaszTörlésGyönyörűek a kiflik! Jó magam a ketchup-mustár párosra szavazok! :)
VálaszTörlésDe helyesek! Kiflit még nem sütöttem, de ezek annyira szépek, hogy ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésCsilla, első a kötelesség:-)
VálaszTörlésKöszönöm, és várlak vissza!
Szabina, köszönöm! Még jó, hogy ilyen nagy a kínálat:-)
Hankka, köszönöm!
Az aludttejtől olyan jó a tészta állaga, szeretem, nagyon finom vacsitok volt!
VálaszTörlésVicuska, köszönöm, valóban finom volt, főleg a virslirajongó gyerekeknek.
Törlés