Hozzávalók:
A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 3 tojássárga
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál gríz
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 23-30 dkg málna
Így készült:
A tésztához a lisztet, sót, sütőport, cukrot tálba tettem, elmorzsoltam a margarinnal.
Hozzáadtam a sárgákat és a tejfölt, összegyúrtam. Szükség esetén lehet még tenni hozzá tejfölt, a lényeg, hogy rugalmas, könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Letakarva pihenni tettem, úgy egy órányit.
Közben elkészítettem a tölteléket: a túrót villával áttörtem, hozzáadtam tejfölt, cukrot, grízt, vaníliás cukrot, összekevertem. A fehérjéket a csipet sóval felvertem, a túróhoz kevertem.
A tésztát két részre osztottam, mindkettőt tepsi méretűre nyújtottam.
Az egyiket tepsibe tettem, (28×34 cm méretű), ráborítottam a túrót, ezen elosztottam a málnát, majd befedtem a másik lappal.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje szép világosra pirult.
Kihűlés után szeleteltem, porcukorral szórtam.
De szépek benne a piros málnaszemek :-)
VálaszTörlésMeg finomak is! :-)
TörlésGerdi, gyönyörűséges ez a málnás túrós szelet! Meg vagyok győződve róla, hogy az íze pedig isteni. :) Kedvemre való lenne, túrós is, gyümölcsös is. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-) Tényleg finom volt, szerettem!
TörlésNagyon finom lett, köszönöm
VálaszTörlésSzívesen! :-) Örülök, hogy megsütötted! Hát még annak, hogy ízlett is!
Törlés