Jók ezek a gyorsan elkészülő kevertek, bár nem jelentenek kihívást, de előnyük is van bőven: időtakarékos, nem kell hozzá mérleg, sokféleképpen variálható, és még finomak is.
Hozzávalók, teásbögrével mérve:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre darált mák
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 bögre cukor
- 0,5 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 3 tojás
- 1 bögre ribizli
Így készült:
A tojásokat a cukorral elkevertem, aztán az olajjal. Hozzákevertem a lisztet, sütőport, mákot, sót, vaníliás cukrot, tejet. Simára kavartam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (28 × 32 cm-es) simítottam, rászórtam a megmosott és száráról leszedett ribizlit.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Puha, édes, a ribizlitől savanykás süti lett. Meg persze mákos is, amit sikerült megkedveltetni a családdal! :-)
Nagyon jól néz ki, a ribizli finom savanykást ízt adhatott neki! Néztem a többi sütidet is, mind nagyon guszta, szívesen végigkóstolnám őket :-)
VálaszTörlésRemélem nem hagyod abba a blogírást, kár lenne!
Köszönöm szépen, Katalin! Ami a blogírást illeti... Egyelőre folytatom, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Leginkább mennyi szabadidőd.
TörlésA bögremérce csökkenti a konyhában eltöltött időnket, így tényleg gyorsan lehet kóstolni!
VálaszTörlésMeg aztán nem kell bosszankodjak a mérleggel, mindig produkál valami érdekeset! :-)
Törlés