Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- 30 dkg zsír
- 1 nagy tojás
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- 1-2 evőkanál tejföl
- lekvár tölteni
- vaníliás porcukor beforgatni
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, zsírt tálba tettem, elmorzsoltam. Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk.
Egy órányi pihentetés után kisebb tojásnyi gombócokra osztottam a tésztát. Mindegyiket kör alakúvá nyújtottam, négybe vágtam. Lekvárral töltöttem, felsodortam, tepsibe rakosgattam s 180 fokos sütőben világosra sütöttem őket.
Sütés után vaníliás porcukorba forgattam.
Omlós lett, talán nagyon is. Így utólag kevesebb zsírt tennék bele, a 25 dkg is bőven elég.
Lekvárból a szilva lenne a legjobb, de bármilyen nem kifolyós megteszi. Ez éppen több éves fekete ribizli volt.
Nagyon koszonom ezt a receptet, Nagyon finom omlos teszta most a 3 dik nap kint van az asztalon tanyerba, ugyan olyan friss marad napok utan is,omlik a szajba a tesztaja!Tudom mindenkinek ajanlani!
VálaszTörlésNagyon szívesen! :-) Örömömre szolgál, hogy megsütötted, s hogy ízlik! Köszönöm a visszajelzést és az ajánlást!
Törlés