2016. július 15., péntek

Csokis félholdak

Egy egyszerű kevert tészta csokival bevonva s pogácsaszaggatóval kivágva- mindjárt kicsit más, mint a megszokott szeletes sütik. Persze ez is egy régebb, hónapokkal ezelőtt készült egyed, aminek sikerült megjegyezni a recept-lelőhelyét.


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál kakaó + 2 evőkanál tej a massza felébe
  • 10 dkg étcsokoládé + 3 evőkanál olaj bevonni
Így készült:
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral elkevertem, majd hozzáadtam a mikróban megolvasztott vajat. 
A kimért lisztben elvegyítettem a sütőport, ezt a tejjel váltakozva a cukros-tojásos keverékbe vegyítettem. Alaposan összekevertem, hogy sima legyen. 
A tészta valamivel több, mint felét sütőpapírral bélelt tepsibe (26 × 32 cm-es) borítottam. A többiben elkevertem a kakaót és két evőkanál tejet és rácsorgattam a világos tésztára.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem, tűpróbáig sütöttem. 
Mikor kihűlt, bevontam a gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokival.
A csoki dermedése után nagy pogácsaszaggatóval félholdakat vágtam belőle.


2 megjegyzés: