Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg fehér liszt
- 50 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 3 tojás sárgája
- 1 kiskanál só
- 4-5 dl aludttej (vagy joghurt)
- 20 dkg kókuszreszelék
- 3 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
A tésztához való tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, s belemorzsoljuk az élesztőt.
A liszteket összevegyítjük a sóval, hozzáadjuk a tojások sárgáját, ráöntjük a már habos élesztős tejet. Annyi aludttejet adunk hozzá, hogy kemény, de jól gyúrható tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, s letakarva megkelesztjük. Kb. egy óra alatt a duplájára kel.
Közben elkészítjük a tölteléket: a tejet felforraljuk, leforrázzuk vele a kókuszt. A tojások fehérjét a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a kókuszt, óvatosan elkeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. 1-1 kanál tölteléket teszünk a közepükre, a négyzetek 4 csúcsát egymásra hajtjuk, kicsit össze is nyomjuk. Gömbbé igazítjuk, s hajtással lefelé tesszük a tepsibe.
Előmelegített sütőben sütjük.
Nem lett elég a töltelék, a maradékot lekvárral töltöttem. De más töltelék is kerülhet bele, dió, csoki, mogyorókrém, ami éppen kéznél van.
Finom lett, a lányom meg is kérdezte, sütünk megint ilyet? Hát persze, ha rákerül a sor:-)
Ez is de jó lehet!!!
VálaszTörlés