Az eredeti recept alapján készült:
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 35 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
Előbb a pudingot készítjük el, a csomagon lévő utasításnak megfelelően. Fóliát simítunk a tetejére, s félretesszük.
Elkészítjük a tésztát: a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd váltakozva hozzáadjuk a tejet, liszben elkevert sütőport és kakaót, olajat. Felverjük a csipet sóval a tojások fehérjét, s óvatosan a masszához keverjük.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, s a tetejére kanalazzuk a közben megdermedt pudingot, lehetőleg egymástól egyenlő távolságú kupacokba.
Előmelegített sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük.
A könyvecske 2 csomag pudingot ajánl a tetejére, de elég egy is.
Egyik alkalommal, mikor meg akartam sütni a sütit, rádöbbentem, hogy -magam sem értem, hogy fordulhatott elő- nincs itthon, csak csokis pudingpor. Egy csavarral megoldottam a kínos helyzetet: kihagytam a tésztából a kakaót.
Mikor harmadjára sütöttem, a fiam osztálybulijára készült. Kicsit fel akartam dobni. A hozzávalók is változtak kicsit, ezért felsorolom újra:
- 4 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 40 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 karamell ízű pudingpor, 3 evőkanál cukor, 5 dl tej
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése