2011. március 10., csütörtök

Almás búbos

Az ősszel a közeli gyümölcsösben bevásároltunk almából. Sajnos a mi pincénkben nem áll, igencsak fonnyadnak szegénykék, ezért igyekszem felhasználni, mielőtt teljesen tönkremennének.
Hozzávalók:
  • 8 darab alma
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
A tálaláshoz: fahéjas porcukor
A sütéshez: olaj

Elkészítés: 
Az almákat megmossuk, kb. 6-8 mm vastag karikákra vágjuk, magházukat kikanyarítjuk.
A lisztből tojásokból, sóból, cukorból tésztát keverünk annyi tej hozzáadásával,  hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Az almakarikákat belemártjuk a masszába, s forró olajban mindkét felét kisütjük.
Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése