Szóval, tiramisu volt a férjem szülinapi tortája, de elfogyott, melőtt lefényképezhettem volna. Ezért most nem az következik, hanem egy később, tiramisu ízű pudingporral készült sütemény.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 tojás
- 7 kanál cukor
- 7 kanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 csomag tiramisu ízű
- 6 dl tej
- 1 csomag margarin (25 dkg)
- 20 dkg cukor
- 1 csomag babapiskóta
- 1,5 dl erős feketekávé
- 2 evőkanál rumaroma
- 2 evőkanál keserű kakaópor
A 6 dl tejben megfőzzük a pudingokat. Fóliát teszünk a tetejére, rányomkodjuk a pudingra (így nem fog bebőrözni), s hideg helyre tesszük.
Előbb a piskótát készítjük el: a tojások sárgáját és fehérjét külön tálba tesszük. A sárgáját 4 evőkanál cukorral és a sütőporral fehéredésig keverjük. A fehérjét csipet sóval felverjük, majd a maradék 3 kanál cukorral tovább verjük, míg nem folyik le a habverőről. A sárgájához adjuk, s kanalanként hozzákeverjük a lisztet, óvatos mozdulatokkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krém következik: a puha margarint elkeverjük a cukorral, s kanalanként hozzáadjuk a közben kihűlt pudingot.
A piskótát vízszintesen ketté vágjuk. A krém harmadát az alsó lapra kenjük. A babapiskótákat megmártjuk a kávé és rumaroma keverékében, a krémre rakosgatjuk, egymás mellé, kissé bele is nyomkodjuk. Rákenjük a krém újabb egyharmadát. Befedjük a másik piskótalappal, a maradék krémet a tetejére kenjük, s beszórjuk a kakaóval. Úgy tudjuk egyenletesen beszórni, ha a kakaót egy szűrőbe tesszük, s lassan beszitáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése