Hozzávalók:
- 36-40 db szögletes keksz
- 1 kg alma
- 20 dkg cukor
- 4 dl víz
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tejszín
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 habfixáló
- tortadara
Egy szögletes tepsi alját kirakjuk keksszel.
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, s két dl vízzel meg cukorral párolódni tesszük. Közben a lisztet, pudingot simára keverjük a maradék 2 dl vízben. Ha az alma puhára párolódott, hozzáadjuk a pudingot, s sűrűre főzzük. A kekszre simítjuk, s befedjük egy újabb réteg keksszel.
A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a cukrot valamint a habfixálót, miközben tovább verjük.
A kekszre kenjük, hullámosra igazítjuk, csokidarával szórjuk be.
Az ősszel a szomszédasszony hozott át valami habos almacsodát, s a férjemnek nagyon ízlett. No ha ízlik neki, készítek én is, gondoltam. Volt egy hasonló receptem, aminek csokimáz van a tetején. De a férjuram meg is jegyezte, hogy a szomszédasszonyé jobb volt. Mindjárt színre lépett az egóm, s nem nyugodtam addig, míg túl nem tettem rajta. Vagy csak le akart már rázni a párom, azért mondta, hogy ez jobb:-)
Most nem recept után készült, csak úgy hasraütésszerűen. Úgy látszik, az ösztöneimre kell inkább hallgatnom, mint a receptekre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése