Hozzávalók:
- 50 dkg cukor
- 2 dl tej
- 4 dl tejszín
- 3 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókat lábasba öntjük, s alacsony hőfokon főzni kezdjük. Időnként megkeverjük. Addig főzzük, míg világosbarna színű lesz, s sűrűsödni kezd. Ekkor olajjal vékonyan kikent edénybe töltjük, s hagyjuk megszilárdulni.
Leírni hamar sikerült, de az elkészítéshez jóval több idő szükséges. Nem néztem az órát, de 40-45 percet biztosan főztem, s gyakran kavargattam. A képen látható mennyiség kétszerese lett belőle, de mivel nagyon édes, nem is lehet túl sokat enni belőle. A lányom pont ma kérdezte, mikor készítünk megint karamellát, úgyhogy nem fogom megúszni a napokban a háromnegyed órás kavargatást:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése