Karamellkrémes kávés-diós kocka

Hogy másképp köszönhetném meg számítógépünk javítását meg a fotók megmentését, mint sütivel? Ez a süti abból a célból készült... Annyira finom lett, hogy nem adtam mind oda:-)
Az ötletet a Süssünk, főzzünk sorozat 35. kötete szolgáltatta, mármint a kávés-diós alapot, de változtattam rajta, meg a karamellkrémet én találtam ki hozzá. Nagyon kellemes ízegyveleg lett belőle!
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl erős feketekávé
A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 10 dkg margarin
 Elkészítés:
A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a darált diót, majd a kávét és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük. A többi tejhez hozzáadjuk a cukrot, s főni tesszük. Hozzáöntjük a pudingos tejet, s sűrűre főzzük. Időnként megkeverve kihűtjük. Ekkor hozzákeverjük a puha  margarint.
A kihűlt lapot kettévágjuk s megtöltjük a krémmel. Azonnal szeletelhető.

 A tetejére csokimázat szántam, de végül nem került rá, így is annyira finom volt. A tészta olyan puha lett, akár egy piskóta. A krém meg... a karamell a kedvenc ízem, már nem is ragozom.

12 megjegyzés:

  1. Na ezt betervezem, mert imádom a kávés sótiket. Nagyon jól néz ki és a képek is szépek. Látom megtanultad használni a vakút :) Gerdikém, ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  2. Martinelli, köszönöm:-) A vakuval az a gondom, hogy időnként túl világos lesz tőle a kép, így törlöm őket... A fényképezés terén van hova fejlődnöm, ezzel tisztában vagyok:-)

    VálaszTörlés
  3. Már a neve is annyira jó:) Nagyon finom süti lehet, ez is megy a listára:)

    VálaszTörlés
  4. Én is mentettem a receptet, nagyon finom lehet! Azt még elárulod, hogy mekkora tepsiben sütötted?

    VálaszTörlés
  5. Trollanyu, köszi!
    Hankka, mindig nagy tepsiben sütök, mérete: 28×34 cm. Már terveztem, hogy kiírom az oldalsávba, de annyira hanyag vagyok:-(

    VálaszTörlés
  6. Nekem is kedvencem, meg a dió is a sütikben, ha időm engedi, meg szoktam kicsit pörkölni használat előtt.

    VálaszTörlés
  7. Én sem adtam volna mind oda! Dió és karamell, ez csak jó lehet. :))

    VálaszTörlés
  8. Vicuska, időnként én is megpörkölöm a diót, vitathatatlan, hogy jobb ízű, de -mint írod- időfüggő.

    Petra, köszi! Persze, hogy jó, s magamnak is akarok a jóból:-)))

    VálaszTörlés
  9. Hu ez finom lehet ln is megsütőm

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...