Meggyes-joghurtos torta

Ez volt a másik szülinapos torta. Az egyik rendelés csokitorta volt, a másik joghurtos gyümölcstorta. A Sütikuckóban talált s már kipróbált tölteléket szándékoztam tenni bele. Egyszer már a nyáron megsütöttem, nagyon-nagyon finom, de akkor nem sikerült megörökíteni, gondoltam, hátha most. Nem kakaós piskótát sütöttem hozzá, de nem is ez volt a gond, hanem a töltelék. Előszedtem az otthon fellelhető zselatinokat, többféle csomagolású volt. Kiválasztottam kettőt, elkészítettem. Hab felverve, zselatin, joghurt készenlétben, de valami gyanús volt, megnéztem a kiürült csomagolásokat. Egyik tortazselé volt! Gondoltam, hátha így is jó lesz. De nem, nem keményedett a hab, enyhén folyékony lett. Mégiscsak összeraktam, a tortaforma egybentartotta, de elég rezgős volt az egész. Beraktam a kamrába, s reggel első utam hozzá vezetett. Nem mertem levenni róla a keretet, elég lágynak tűnt. Aztán ebéd előtt mégiscsak rászántam magam, gondoltam, legfeljebb kikanalazzuk. Egyben maradt, de arra nem tartottam méltónak, hogy még egy habréteget áldozzak rá. Szeletelni is lehetett, Anyósomnak meg ez ízlett legjobban a 3 torta közül.

Hozzávalók:
  • 6 tojásból piskóta (eredetileg kakaós piskóta)
  • 5 dl tejszín
  • 1 pohár joghurt (3,75 dl)
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag zselatin (20 g)
  • 2-3 habfixáló
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
A piskótát a szokásos módon elkészítettem, 28 cm-es tortaformában. Kihűlés után kettévágtam.
A zselatint 1 dl vízben melegítve feloldottam.
A tejszínt a cukorral felvertem. Habfixáló is került bele, mivel nem akart rendesen felverődni. (A hulalával ilyen gond nincs, annak az összetételével van gondom. most tejből készült tejszínt használtam.)
A joghurtben elkevertem a zselatint, majd hozzátöltöttem a tejszínhez, közben tovább vertem. Most keményednie kellett volna, de nem tette. Végül belekerült a meggy.
Fele töltelék a két lap közé került, másik fele a tetejére.
Még került volna rá 2 dl tejszín felverve, meg díszítés, de elmaradt.

Az eredeti receptért érdemes ellátogani Zsuzsához, a Sütikuckóba,  a többi süteménye is figyelemre méltó:-)
Szóval finom lett, nem kellett kidobni, csak jobban kellett volna figyelnem , mit teszek bele. De tanultam belőle:-)

3 megjegyzés:

  1. Akkor szerencsésen sült el a dolog:) Szép lett a torta különben. Ilyen dolgok velem is történnek, például a zselé, amit itt kapni, nem olyan, mint otthon, és én is így jártam, de az abszolút ehetetlen volt.

    VálaszTörlés
  2. Trollanyu, Katuci, köszönöm! A lényeg, hogy elfogyott:-)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...