Őszi mulatság

A múlt hét végi buliról való rövid beszámoló előtt köszönetet szeretnék mondani Petinek, aki "meggyógyította" a számítógépünket, s annyira hálás vagyok neki, mert a képeket is megmentette! Madarat lehetett volna fogatni velem, mikor megtaláltam őket, hisz évek óta raktározzuk a családi fotókat a gépen, meg a sütis képeket... De megvannak!!!
Akkor jöjjön a mulatság is.
A néptánccsoportot vezető Kati néni volt a szervező, tavaly rendezték meg első alkalommal. Idén nagyobb szabású "bulit" terveztek, voltak árusok, fellépők, kézműves tevékenységek, enni-inni lehetett, persze minden hagyományos. A bevétel a néptáncosok ruhatárának bővítésére lett szánva, illetve fellépésekre való utazásra. A szervezőket dicséret illeti, sajnos az időt nem tudták megrendelni. Elkezdett zuhogni az eső, így be kellett hurcolkodni a tornaterembe. Végülis hangulatos volt az egész, a gyerekek jól érezték magukat, nagyon aranyosak voltak. 3-tól 14 évesig minden korosztály képviselteti magát:

Talán a vacak időjárásnak köszönhetően nem jöttek el túl sokan, pedig a szülők igen nagy munkát fektettek bele. A múlt hét készülődéssel telt: szervezés, beszerzés, feladatok kiosztása, kellékek gyártása, eladásra szánt kézműves termékek készítése... Én babákat készítettem:
 A kézműves foglalkozásokat nagyon élvezték a gyerkőcök, az agyagozás vitte el a pálmát:
 A kis bohóc az én Leányzóm. A hajukban lévő csecsebecsét pedig velem kézműveskedték:-) Hátul pedig az árusok láthatók, házi készítésű lekvárok, kerámiák, helyi termékek vására, a gyerekek mögött pedig népi hangszereken játszó együttes zenélt. Tanulságos volt, hisz mindegyik hangszert bemutatták, végül játszottak is a gyerekekkel.
Szóval...mindent összevetve jó kis buli volt, jövőre pedig időben szólok s várunk Titeket is!

7 megjegyzés:

  1. Úgy látom, hogy nem csak a konyhában engeded szabadjára a beléd fojtott kreativitást :) Ügyes vagy! Sajnálhatják a szülők, hogy lemaradtak egy ilyen felemelő élményről, mennyi sok munkát fektettek a gyerekek az előadás betanulására és a többiek is a betanításra, Kati néni a "néptáncoltatásra", a ruhákra, a kiegészítőkre... Nagyon hangulatos lehetett!!!!! Ja, és köszönet a Petinek!!! Add meg az elérhetőségét nekem, legközelebb hozzá fordulhassak :D

    VálaszTörlés
  2. A képeken is látszik, hogy fantasztikus volt a hangulat! A babák is szuperek! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyosak a mulatozó lurkók! :-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük Peti! :)))
    Azok a babák nagyon aranyosak lettek, gratulálok! Kár, hogy kevés volt az érdeklődő. A gyerekeket nézni olyan öröm, mikor előadnak valamit!, aranyosak! :)

    VálaszTörlés
  5. Örülök hogy a géped megőrizte a fotóidat! Nagyon jó hangulat lehetett ezen a rendezvényen. Aranyos a kislányod, a gyerekeknek látom jó hangulatuk volt. Azért az valóban kár hogy rossz volt az idő, nem volt kellő nézettsége a rendezvénynek. Kézügyességed kreativitásod kibontakozott, jók lettek a babák meg a kislányok hajában is a dísz!

    VálaszTörlés
  6. Jó buli lehetett:) Nagyon jók a babák, meg a hajdíszek is, ügyes vagy:) Mindig szerettem az ilyen előadásokat, olyan helyesek a gyerekek,

    VálaszTörlés
  7. Vicuska, köszönöm! Nem csak a konyhában kreatívkodom...foglalkozási ártalom. Igazad van, azt meg sem említettem, hogy a gyerekek munkája is benne volt! A szülők azért ott voltak, rajtuk kívül nem sokan jöttek.

    Petra, köszi! Azért a jó hangulatért megérte az egész hetes munka...

    Katuci, főleg a picurok olyan kis drágák voltak:-)

    Csilla, de jó, nemcsak én hálálkodok Petinek:-)))
    Kis falu, kevés nép... De a gyerekek annyira lelkesek voltak, öröm volt nézni őket...és megható.

    Éva, köszönöm:-))) Az időjárás kicsit áthúzta a számításainkat, de ez így lesz emlékezetes.

    Trollanyu, Köszi! Én is örömmel nézem mindig a gyerekek előadásait, akármilyen csetlő-botló is, annyira édesek!

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...