Joghurtos gyümölcssaláta

Mikor a gyerekek aprócskák voltak, gyakran aprítottam nekik össze mindenféle gyümölcsöt, amiből rendszeresen kiválogatták a Lányom által bimbinek nevezett mandarint. A többit vagy megették, vagy nem. Aztán elmaradt az aprítgatás, meg szerencsére a válogatás is, legalábbis a kezdetekhez képest jól állunk.
Martinelli játéka juttatta eszembe a gyümölcssalátát, e hét témája ugyanis a zöldség- és gyümölcssaláta. Ma este, míg készült a vacsora, az otthon fellelt gyümölcsökből összedobtam egyet, két személyre, mert ketten vagyunk Leányzómmal.
Hozzávalók:

  • 1 banán 
  • 2 őszibarack
  • 1 szelet dinnye
  • 1 kis pohár gyümölcsjoghurt (őszibarackos)
  • 1 kiskanál méz 
  • 2 evőkanál citromlé
Így készült:
A felkarikázott banánt a tányér közepére halmoztam, a szélét pedig kiraktam a felszeletelt barackkal. A banánkupac és barackszeletek közé a kimagozott, felkockázott dinnyét halmoztam.

A joghurtot elkevertem a mézzel és citromlével. A gyümölcsökre öntöttem.
Mentalevelekkel díszítettem.
Két személyre is sok volt, mert vacsora után úgy felét tudtuk megenni. Jobb lett volna, ha ez képezi a teljes vacsorát:-)

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen, gusztán tálaltad ezt a finomságot, valóban szép nagy adag :) Szívesen besegítettem volna én, hogy elfogyjon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Legközelebb szólok:-) De nem ment veszendőbe, Anyósomék ették meg a maradék fél tányérral.

      Törlés
  2. Nagyon szépen tálaltál, most igazán meg tudnám enni azt a tálka gyümölcsöt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla, köszönöm! Most már én is bevállalnám a maradékot:-)

      Törlés
  3. Jöhetne most reggelire is:) Széplett az új blogruhád:)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon jól néz ki, olyan, mint egy torta:) A dinnyét még sosem próbáltam gyümölcssalátába, azt inkább csakmagában szeretem enni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Trollanyu! Én sem használtam még dinnyét ilyen célra, de ott volt egy fél dinnye, gondoltam, miért is ne. Nem is volt rossz...

      Törlés
  5. Imádom az ilyen salátákat, a tegnap sárgadinnyével ettem de már csak evés közben ugrott be, h nem fotóztam le:) Na ,de majd legközelebb.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű a tálalás, nagyon guszta, teljesen megéheztem egy kis gyümölcsre! Persze joghurttal és mézzel, mint nálad! :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...