Nem az előzőleg már kiszemelt sütik közül választottam, hanem egy újabban készült finomságot készítettem el: a tejszínes málnatortát .
Tegnap végre hazakerült a család minden tagja, miután ki erre, ki arra nyaralt, s ennek örömére szerettem volna meglepni őket valami finomsággal. Erre az alkalomra készült el ez a nagyon-nagyon finom sütés nélküli torta:
Egész keveset módosítottam rajta, inkább az arányokon. Azzal nem is volt semmi gond, inkább azzal, hogy nem pihent eleget a hűtőben, így nem dermedt meg eléggé rajta a tortazselé. Türelmetlenek voltunk:-)
Hozzávalók:
Az aljához:
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg margarin
- 2-3 evőkanál lekvár (nekem málna)
- 1 teáskanál kakaó (elhagyható)
A töltelékhez:
- 25 dkg házi krémsajt
- 5 dkg cukor
- 3 dl tejszín (Hulala)
- 2 teáskanál zselatin
A tetejére:
- 30-40 dkg málna (fagyaszatott)
- 1 csomag tortazselé
Így készült:
Előző nap egy vödrös tejföl kb. felét ritka szövésű konyharuhával kibélelt szűrőbe tettem lecsepegni, s másnapig lefedve a hűtőben hagytam. Ekkorra sűrű "házi krémsajt" lett belőle. Lemértem, picivel több, mint 25 dkg lett belőle.
A laphoz a kekszet előbb elmorzsoltam a margarinnal, majd annyi lekvárral gyúrtam össze, amennyitől összeállt. Mivel a házi málnalekvártól elég csúnya, piszkos hatású színe lett, tettem hozzá egy kiskanál kakaót, hogy legalább barna legyen.
A kapcsos tortaforma aljára méretere vágott sütőpapírt tettem, belenyomkodtam a kekszes alapot.
A krémsajtot elkevertem a cukorral. Kevés keverés után feloldódott benne a kristálycukor is, de használható porcukor is.
A zselatint elkevertem 1 dl vízben, s addig melegítettem, míg feloldódott.
A tejszínt felvertem. A zselatint elkevertem a krémsajtba, majd hozzáadtam a tejszínt. Elkevertem, majd a tortaformába simítottam.
A félig fagyos málnát a tetejére szórtam.
A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítettem. Mivel csak színtelen tortazselém volt, a víz egy részét málnaszörppel pótoltam, cukrot pedig nem tettem hozzá.
A kész zselét a málna tetején elosztottam, majd betettem a hűtőbe. Órákig kéne bent lennie, ez mintegy fél órát pihent a hidegben. Meg is látszik rajta:-)
A maradék visszakerült a hűtőbe, s ha rendesen megdermed, készítek róla "dermedt" fotót, s pótolom.
Most igencsak időszűkében leszek, mert sátorozni készülünk, s a hátralevő két napba sok mindent bele kell sűrítenem, közben még dolgozok is. De aztán egy egész hónap szabadság szakad a nyakamba, ez tartja bennem a lelket:-)
Huha, ez igen!!!! Gyonyoru kepek es izek!!!! Imadnivalo!!!!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett a tortád, nagyon jól néz ki! :) Irigyellek a hosszú szabadságért! ;D
VálaszTörlésDe ügyes vagy:) Te már elkészültél a Blogkóstolós tortáddal. Olyan finom habkönnyűnek tűnik:) Nagyon mutatós:)És imádom a málnát, sajnos az idén nem termett nagymamám kertjében.
VálaszTörlésNagyon jol nez ki!! Szeretem a malnat!
VálaszTörlésÓ, ez nagyon fincsi!! :P
VálaszTörlésVégre szabadság, igaz? Jó pihenést kívánok Neked!
Ebből én is kérek egy szelettel, imádom a málnát, pláné ilyen finom tortán :)
VálaszTörlésGyönyörűséges! Biztosan isteni finom is. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Mindenkinek!!!
VálaszTörlésKedves Gerdi! Köszönöm a kedves szavakat, örülök hogy ízlett a torta!
VálaszTörlés