- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 púpos teáskanál só
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 15 dkg reszelt trappista sajt+ 8-10 dkg a tetejére
- 2 tojássárga
- 1 dl aludttej
Így készült:
A lisztet, sót elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam a paprikát, reszelt sajtot, tojássárgákat, majd apránként az aludttejet. Annyi aludttejjel gyúrjuk össze, hogy a tészta összeálljon. Kemény maradjon, de formázható legyen. Nekem kellett az 1 dl.
1 órányi pihentetést követően enyhén lisztezett deszkán 1 cm vasragra nyújtottam, rászórtam a reszelt sajtot, a nyújtófával átmentem rajta néhányszor, hogy rátapadjon a tésztára. Derelyemetszővel rudakat vágtam belőle, tepsibe rakosgattam, 180 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütöttem.
Talán tehettem volna bele több paprikát, mert nem igazán látszik a színén. A nyers tészta még pirosas volt, de mire kisült, kifakult. Az íze viszont és az állaga olyan lett, amilyet megkívántam:-) Sós, ropogós. Rájártam rendesen, még volt belőle.
Finom kis ropit repesztettél:) Velem is megtörténik, hogy megkívánom, de a kelesztettet és általában lusta vagyok hozzá... Meg tudnám számolni hányszor sütöttem sósat.
VálaszTörlésKöszönöm, Emi!
TörlésÉn már nem tudnám megszámolni, mennyi sósat sütöttem, főleg az utóbbi időben, mert egyre jobban előnyben részesítem. Most is jól jönne:-)
Hmmm nagyon guszta! Finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm, Lilla! Bizony, finom:-)
TörlésÉn a tetejét szoktam egy kicsit megszórni pirospaprikával, a színe miatt, de így is szuper.
VálaszTörlésGuszta rudacskáid lettek!
Hajni, köszönöm! Jó ötlet a tetejére szórni a paprikát, tesztelni fogom, köszike!
TörlésÉn is megkívántam tőled:)
VálaszTörlésKati,:-)
TörlésHa a férjecském ezt meglátja, foghatok neki:)))
VálaszTörlésAleda, meglátta a férjed? :-)
TörlésEbből én is ropogtatnék ám...! :D
VálaszTörlésGabriella, én is falatoznék ám a Te pogácsáidból:-)
TörlésNagyon jól néz ki, és nagyon ügyes vagy, szuper kis rudacskákat sütöttél fejből! :)
VálaszTörlésHankka, köszönöm!
Törlés