Citromaroma

Anyósom találmánya, s olyan jó ötletnek találtam, hogy nekem is van belőle mindig a hűtőben. Citrom ugyanis nincs mindig itthon, de elég sok sütibe kell. Így mindig kéznél van. Megveszek több citromot, lereszelem-kifacsarom, cukrozom, s szükség esetén csak kanalazok belőle. Igazán finom.
Hozzávalók:
  • 3 citrom lereszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 6 evőkanál cukor
Elkészítés:
A citromok lereszelt héját, egynek a kifacsart levét és a cukrot alaposan összekeverjük. Jól záródó üvegbe tesszük, hűtőben 1-2 hónapig biztosan eláll.

A másik két citrom levéből pedig limonádé készíthető- a gyerekek nagyon szeretik. Vagy teába csavarjuk bele.
Mikor fogytán a citromaroma, csak pótolom az újabban vásároltakkal. Bármilyen sütibe használható, citromlé és/vagy héj helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...