Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 3 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
- 17 dkg cukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg ét tortabevonó
- 3 evőkanál olaj
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A liszttel, sütőporral, dióval, cukorral, tojások sárgájával összegyúrjuk. Ha nem állna össze, pici tejet tegyünk bele. 1-2 órai pihentetés után kinyújtjuk,(nem kell túl vékonyra, kb 5-6 mm legyen), pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle, tepsibe helyezzük, világosra sütjük.
A töltelékhez a tojások fehérjét a cukorral gőz fölött keményre verjük. Ha levettük, hozzákeverjük a lekvárt. Kettesével összeragasztjuk a korongokat 1-1 púpos kiskanál habbal.
A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütiket.
Házi csokimázzal is bevonhatjuk.
Maga a lap is nagyon finom, még mielőtt összeraktam volna, a család megdézsmálta. Így egy kis hab is maradt, amire aztán én jártam rá.
Erről a sütiről mindig a húgom jut eszembe. Egyikük nem szereti a vajat és margarint, sem sütiben, sem kenyérre kenve. Kivéve, ha belesül a sütibe, ahogy ő mondja. Mikor volt a lagzink, a sütiket persze otthon sütöttük, ez volt az egyik margarinkrém-mentes süti. Ezért ő, hogy biztosan csillapíthassa majd édesség iránti vágyát, egy tálcával eldugott a szekrény tetejére, s meg is feledkezett róla. Hónapok múlva találtuk meg a kopogós sütiket, takarítás közben.
Kedves Gerdi, ez mennyeien néz ki. Azonnal kérek belőle!!! :)))
VálaszTörlésDe gyors vagy, Martinelli! Szívesen postáznám, de sajnos már nincs belőle, így magad kell megsüsd:-)
VálaszTörlésEzek szerint nem voltam elég gyors!!! :)))
VálaszTörlés