2011. június 23., csütörtök

Diós-barackhabos isler

Ez a süti gyerekkori kedvenc, Anyukám receptje. Még húsvétra volt betervezve, de , szerencsére, már nem volt rá időm, így is a mélyhűtőben landolt a sok süti végül. Így pünkösdre sütöttem meg, de nem maradt belőle!
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 tojássárgája
A töltelékhez:
  • 3 tojásfehérje
  • 17 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
Bevonáshoz:
  • 15 dkg ét tortabevonó 
  • 3 evőkanál olaj 
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A liszttel, sütőporral, dióval, cukorral, tojások sárgájával összegyúrjuk. Ha nem állna össze, pici tejet tegyünk bele. 1-2 órai pihentetés után kinyújtjuk,(nem kell túl vékonyra, kb 5-6 mm legyen), pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle, tepsibe helyezzük, világosra sütjük.
A töltelékhez a tojások fehérjét a cukorral gőz fölött keményre verjük. Ha levettük, hozzákeverjük a lekvárt. Kettesével összeragasztjuk a korongokat 1-1 púpos kiskanál  habbal.
A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütiket.
Házi csokimázzal is bevonhatjuk.
Maga a lap is nagyon finom, még mielőtt összeraktam volna, a család megdézsmálta. Így egy kis hab is maradt, amire aztán én jártam rá.
Erről a sütiről mindig a húgom jut eszembe.  Egyikük nem szereti a vajat és margarint, sem sütiben, sem kenyérre kenve. Kivéve, ha belesül a sütibe, ahogy ő mondja. Mikor volt a lagzink, a sütiket persze otthon sütöttük, ez volt az egyik margarinkrém-mentes süti. Ezért ő, hogy biztosan csillapíthassa majd édesség iránti vágyát, egy tálcával eldugott a szekrény tetejére, s meg is feledkezett róla. Hónapok múlva találtuk meg a kopogós sütiket, takarítás közben.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Gerdi, ez mennyeien néz ki. Azonnal kérek belőle!!! :)))

    VálaszTörlés
  2. De gyors vagy, Martinelli! Szívesen postáznám, de sajnos már nincs belőle, így magad kell megsüsd:-)

    VálaszTörlés
  3. Ezek szerint nem voltam elég gyors!!! :)))

    VálaszTörlés