Akkor jöjjön egy citromos recept is, ha már szó volt róla. S döntse el mindenki maga, hogy meri-e használni ezek után is a citrusok héját- mert mindez fennáll a narancs esetében is. Meg a banánra is igaz, csakhogy annak a héját nem fogyasztjuk el.
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 50 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és héja
- 1 narancs leve és héja
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral, tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sütőport, tejet, simára keverjük. A massza felébe a citrom leve és héja kerül, a másik felébe a narancs leve és héja. Kikenünk két püspökkenyérformát, elosztjuk benne a citromos masszát, majd a tetejére csorgatjuk a narancsosat. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbáig. Több sülés kell neki, mint a tepsiben sült kevert sütiknek.
Karamelles tejet ittunk hozzá, amely így készül: 3-4 evőkanál cukrot karamellizálunk, felöntjük kb. 0,5 dl tejjel, oldódásig főzzük, majd egy l tejjel felöntjük. A gyerekek nagyon szeretik.
Finom lehet! Mi is szeretjük a citromot és a narancsot is, a héját is gyakran használjuk.
VálaszTörlésKöszi a recepteket. Ki fogom próbálni őket.
Hűha! Ez isteni lehet, szeretem az ilyen sütiket, jobban mint a krémes, habos dolgokat. Gerdi, gratulálok.
VálaszTörlésKedves Zsófi és Martinelli! Köszönöm a hozzászólást, a receptet meg nézzétek át újra, ugyanis kifelejtettem a tojást, most pótoltam:-( Üdv. Meli
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár rád egy díj!
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/06/ismet-dijat-kaptam.html
VálaszTörlésNézz be hozzám, díj vár rád!