A gyerkőcök nagyon szeretik a tejbegrízt. Ha nem ízlik nekik a második, csak főzök egy keveset. Édesanyám olyankor főzte, amikor kevés ideje maradt ebédkészítésre. De soha nem rántotta ki, ezt Anyósomtól tanultam. Ritkán ugyan, de én is készítem, egy-egy kiadósabb leves mellé, s természetesen csemetéim sem húzzák az orrukat miatta.
Így néz ki. Nem is sorolom fel a hozzávalókat, annyira egyszerű. Sűrű tejbegrízt főzünk egy lábosban, (1 l tejhez 16-20 dkg grízt, 3-4 evőkanál cukrot, nagy csipet sót adunk), hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, kb. ujjnyi vastagra szeleteljük, a hosszabb rudakat kettévágjuk. Azért főzöm lábosban, mert ebben lehet szeletelni, nem kell deszkára borítani, ott kihűteni, még több mosatlant gyártani, amiben nagy művész vagyok. A rúdakat lisztbe, tojásba, prézlibe mártjuk, azaz a szokásos módon panírozzuk, olajban kisütjük. Fahéjas cukorral tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta
Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...
-
Egyik kolléganő hozott az iskolába ilyen kevert sütit, telis-tele cseresznyével. Nagyon finom volt, persze hogy recepttel együtt jöttem haza...
-
Azért hamis, mert zsírral készült. Nincs malacka, nincs háj, de van bolti, fehér, préselt zsír. Ezzel próbálkoztam. Gyerekkorunkban a diszn...
-
Vendégeink jöttek, két kedves, ritkán látott nagynéni, s ebből az alkalomból szerettem volna előrukkolni valami különleges sütiv...
Nagyon jól néz ki, nekem kedvencem. Én lekvárral szoktam tálalni, így:
VálaszTörléshttp://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/panirozott-grizkocka.html
Szia, Martinelli! Most voltam "nálad", megnéztem a te változatod. Legközelebb lekvárral esszük:-)
VálaszTörlésGerdi, örülök, hogy jártál nálam. Próbáljátok ki valami savanykás lekvárral mert nagyon finom!
VálaszTörlés