Hozzávalók:
- 14-15 kisütött palacsinta
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 1 tojás
- 8 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 20-25 dkg eper
Az epret megmossuk, a nagyobbakat félbe vágjuk.
A pudingporokat, a tojást kevés tejjel simára keverjük. Közben a többi tejet a cukorral főni tesszük. A kikevert pudinggal sűrűre főzzük.
A palacsinták közepébe egy vaskos csík pudingot teszünk, még azon melegében, eperdarabokat nyomkodunk bele sorba. A palacsintákat felsodorjuk. Melegen is, hidegen is finom.
Tényleg finom lett, pedig én és a palacsinta ...távol áll egymástól. Mikor töltelék készül a pudingból, szoktam tenni bele egy tojást, valahol láttam-olvastam, már magam sem tudom. De kicsit mintha krémesebb lenne, úgyhogy megtartom e szokást. És persze más ízű pudinggal is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése